Бойко Борисов се срещна с посланика на Украйна у нас Москаленко Виталий и заяви своята подкрепа към него и страната му.

„Винаги съм се борил за мир. При тази агресия, при която милиони хора напускат домовете си и губят живота си, ние нямаме право да не бъдем част от международната общественост и трябва да приложим всички мерки за да бъде спряна тази война. На мен не ми е приятно, когато президентът дава уклончиви изказвания, не ми е приятно, че сега точно ще ремонтираме самолети в Русия.  Колебливостта на правителството идва от сложната коалиция, в която се намират, но ние като партия сме достатъчно силни в парламента, за да им предложим подкрепа по всички казуси за Украйна, за да не обясняват после, че нямат мнозинство.  На силата трябва да се отговори със сила, за да може да бъде спряна“, заяви Борисов.

Москаленко Виталий заяви, че според него позицията на България като член на НАТО и ЕС е адекватна.

„В момента тече хибридна и първа фаза на Трета Световна война  Всички страни трябва решително да дефинират своята позиция. Най-важно е да бъде затворено небето над Украйна, това е най-слаба позиция в нашата съпротива. Украйна е защитник на демокрацията не само у нас, а и в целия свят“, каза още посланика.

"Над 3000 са убитите в Мариупол, градът е разрушен на 80%. Харков също е подложен на тежки разрушения. Киев е бомбардиран и са поразени 2 жилищни блока. Водим битка с агресора, която заплашва самото съществуване на украинската държава. Всеки ден, всеки час загиват хора, граждани на Украйна. Ще се бием до последна капка кръв. Ще отстояваме човешките идеали и независимостта на нашата държава”, заяви Москаленко. „Сражаваме се успешно по земя. Отбиваме всички атаки. Но небето трябва да бъде затворено, защото преимуществото на агресора е доста сериозно. Това му позволява да бомбардира”, заяви Москаленко.