Единствената политическа формация с разум в 50-ия парламент е ИТН. Вчера "Има такъв народ" гласува, за да отпуши работата на парламента. Това коментира Станислав Балабанов от ИТН пред БТВ

За да стартира един парламент, трябва да има председател. Това не означава коалиция с безпринципни партии, каза той и добави, че не влизат в коалиция. Показахме, че може да носим отговорност, каза още Балабанов.

Няма да подкрепяме правителство с първия мандат и с втория, категоричен бе той.  

По думите му ИТН е първата партия, доброволно отказала се от властта. Заради ИТН Борисов никога повече няма да е министър-председател, каза още. По думите му, ако един ден има 50% избирателна активност, ГЕРБ и ДПС ще се молят да влязат в парламента. 

Балабанов коментира, че партията е продуктивна и винаги е давала свобода, затова много хора са я напуснали. "Величие" е продукт на ниската избирателна система, каза Балабанов. Когато софрата е по-важна от клетвата, е унизително за избирателите. Не може да закъснееш за клетва, категоричен е той, като визира председателя на "Величие" Николай Марков.

По думите му винаги са имали готовност с имена на експерти, ако президентът даде третия мандат. В момента подготвяли програма с конкретни политика, обясни още той. А парите за решаване на проблемите ще вземат от контрол на бюджета, стана ясно от думите на Балабанов. 

На въпрос дали партията, ако получи третия мандат ще покани партиите на разговори, Балабанов отговори "ИТН ще покани всички формации, защото добри експерти има и в ГЕРБ, ДПС. Ще видим дали ще имат желание заедно да работим, за да измъкнем държавата от това".