Кметът Здравко Димитров е поискал държавно финансиране за три от големите проекти на Пловдив. Той е разговарял с председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова за включването в държавния бюджет за 2021 година на проектите за реконструкцията на булевард „Хаджи Димитър“ и двете отсечки на улица Царевец - от „Хаджи Димитър“ до „Свобода“. Другият проект за който градоначалникът ще настоява най-много е пробивът под Водна палата, общата сума е над 20 млн. лева, като само проектът за пробива под Водна палата е за 9 млн. лева.

По думите на градоначалника това би облекчил изключително много движението в района, като администрацията имат готов проект за него. Предвижда се кръстовището на две нива да започне да се спуска от улица „4-ти януари“  и да излиза на първата пресечка от източната страна. Ако бъде намерено финансиране за него, той може да бъде направен за една година.

Кметът е говорил и с премиера Бойко Борисов за евентуално финансиране на проектите, като му е отговорил, че ще погледне какви са възможностите на бюджета, а също му е припомнил че държавата е дала пари за двата стадиона и Околовръстното. Според Зико, дори един от проектите да получи финансиране, би било добре за града.