Подсилени патрули на „Общинска охрана“ и Общинска полиция денонощно дежурят на Бунарджика по разпореждане на кмета на Пловдив Здравко Димитров. На хълма вече работи и постоянно видеонаблюдение. Целта е да се предотвратят всякакви вандалски прояви преди 3 март, когато стотици пловдивчани и гости на града ще се изкачат до върха на Хълма на Освободителите, за да честват заедно Националния празник на България.

Общината положи много усилия за почистването и доброто поддържане на тепето.  Работници на „Чистота“ за пореден път премахнаха с пясъкоструйка новопоявилите се драсканици по тепето, след като предишното подобно почистване приключи в края на декември миналата година. Отново пребоядисаха фасадата на някогашното заведение, със сребърен феролит заличиха разнородни надписи по стълбовете за осветление.

Още от септември „Градини и паркове“ прочиства сухата растителност край пътеките на Бунарджика. Бригадата, която се грижи за обекта, е подготвила лехите, където в началото на идната седмица ще бъдат засадени стотици пролетни цветя.