Жълт код за опасно горещо време е в сила за цялата страна в четвъртък. Очаква се максималните температури да достигнат до 38-39 градуса, съобщават от НИМХ.

Утре ще бъде слънчево, след обяд над северните и планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Ще се задържи горещо с максимални температури между 34 и 39 градуса, по-ниски по Черноморието и в София - около 34.

В Пловдив се очаква живакът да се покачи утре до 37 градуса.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28 градуса, на 2000 метра - около 20.

По Черноморието ще е слънчево. След обяд ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 21 -24. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

За днес е в сила жълт код за опасни горещини в 14 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.