Започва дългоочакваният ремонт на Рогошко шосе в Пловдив. Утре ще бъде направена символична първа копка от градските власти, като това ще бъде направено от кметът Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов, представители на фирмата изпълнител „ИССА 2000“, както и на строителния надзор на обекта.

Планува се реконструкцията да започне  първо от може би най-разбитата улица в Пловдив -  това е свързващата отсечка между Рогошко шосе и бул. „Марица – Север“, до която се стига до базата на „Дунапак – Родина”.

След като се завърши ремонта й, строителите ще се прехвърлят към основното шосе.  Тогава дейностите ще обхванат от моста на Адата  до землищна граница на Пловдив.  Ремонтът ще бъде на направен на етапи с временни организации на движението.

Физическият старт на ремонта се е забавил, тъй като Община Пловдив е трябвало да получи разрешение от Община „Марица” да оправи част от шосето, което се намира в нейните граници. 

Фирмата изпълнител по проекта е „ИСА – 2000”, която спечели обществената поръчка. Тя е на стойност от 15 млн. лева, като 3,5 млн. лева са осигурени за тази година. Ако бъдат изчерпани, ще се осигурят още пари от бюджета за 2023-а.

Дейностите  включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка,  осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания.  Също така  нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветление.  Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица.