Голямото общоградско чистене на Пловдив стартира тази сутрин, като кметът Здравко Димитров бе край Гребната база, където се включи в инициативата.

„ Призовахме пловдивчани да си изчистим града и да го запазим възможно по-дълго време чист. Длъжни сме да го направим, знаете природата не търпи вакуум, където е мръсно, тя го връща и към нас”, каза кметът. Той допълни, че пловдивчани са отговорни, като е сигурен, че ще се активизират, а и поиска след това да се запази максимално по-дълго време чист.

Кметът смята, че като цяло градът е чист.

„И според мен, и според туристи – градът е чист. Идват много хора, на 4-от място сме като туристическа дестинация в света, но винаги може по-добре”, заяви Зико. Той каза, че ще се включи в почистването, колкото му позволят силите.

„Това нашата къща, тук отглеждаме децата си, ние самите живеем в този град. Не ни е безразлично какъв въздух дишаме,  каква вода пием ,  как е около блоковете”, каза кметът.

Според градоначалника най-мръсно е в Столипиново и поречието на река Марица с район „Източен”, където трябват по-сериозни мерки по почистване.

Първото общоградско почистване стартира днес в ПловдивОще не е късно да се включите в инициативата!