Стартира първата инициатива за общоградско почистване днес в Пловдив „Чисто зелено“. Кампанията ще открие кметът Здравко Димитров в 10:30 ч. от пункта на алеята зад Младежки център. На същото място ще бъде и зам.-кметът Георги Титюков.

В 12:00 ч. градоначалникът ще бъде на бившата Белодробна болница, за да подкрепи почистването на парковите пространства там.

Идеята е гражданите да почистват района около жилището си, като за целта домоуправителите да подадат брой на участващите в офанзивата, които ще бъдат разпределени по микрорайони. Училища, детски градини и фирми пък да създадат организация между родителите на децата, както и между служителите, и също да излъчат участници. На районните администрации е отредено да бъдат пряк проводник в инициативата, като място за записване и активна страна по осъществяване на контакт с домоуправителите и гражданите.

Ето къде ще почистват другите зам.-кметове:

Зам.-кметът по екология Анести Тимчев - район „Северен“, в парка на бул. „Васил Априлов“ № 146, до ресторант „Хитър Петър“;

Зам.-кметът по образование Стефан Стоянов – Сахат тепе, площадка под Часовниковата кула;

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски – Въжен мост на Гребна база, от страната на р. Марица

"Пловдивчани, нека заедно да излезем и почистим нашия красив град, нашия дом! Нека всеки допринесе за по-добрия вид на мястото около, което живее! Родители, вземете и децата си - покажете им добрия пример, научете ги от малки да обичат природата и да се грижат за нея. Призоваваме участниците да правят снимки на локациите преди и след почистването, които след това да споделят в специално създадената Фейсбук група: https://fb.me/e/34kd2NhHs В нея ще намерите и местата, определени за почистване, във всеки район", призовават от общината.

Участниците в почистването имат възможността да спечелят една от 252 награди от томбола – трябва само да пуснат своите две имена и телефонен номер в една от кутиите, разположени на всеки пункт за раздаване на материали. Акцията ще приключи в 16:30 ч., след което ще бъде разиграна томболата. Победителите ще бъдат изтеглени от районните кметове в 17:00 ч. пред сградата на кметството в съответния район.