Правна комисия в Общинския съвет отново ще гледа предложението на кмета на район „Западен“ Тони Стойчева за развалянето на договора с „Булфарма“ за отдаването под наем на разширението на „Пещерско шосе“.  То трябваше да се гласува на последната сесия, но от комисиите в местния парламент възложиха първо да се дадат становища от общинските юристи и строителния отдел.

Шефът на дирекция „Правна“ Илиан Иванов е изпратил становището си относно предложението на кмета на „Западен“. Вътре е записано, че решението на Общинския съвет за отдаването на разширението на булеварда за паркинг на УМБАЛ „Пълмед“, е минало през съдебен контрол и е оставено в сила. Това го прави стабилен административен акт.

Той изразява становище, че едностранното прекратяване на договора от страна на Община Пловдив е при възникване на належаща общинска нужда. Становището на зам.-кмета по строителство и общинска собственост инж. Тошо Пашов е, че към момента такава няма.

В заключение той смята, че ако договорът бъде прекратен според предложението на Тони Стойчева, то Община Пловдив е заплашена от неблагоприятни последици – да бъде ответник в съдебно производство за заплащане на претърпени вреди и пропуснати ползи.

Утре комисията в Общинския съвет ще реши дали предложението за разваляне на договора да бъде допуснато до гласуване в залата.

„Добрите нрави” и паркингът на „Пълмед” – каква всъщност е целта на Тони Стойчева?Никой не разбра какво точно иска кметът на „Западен” да се случи на Пещерско шосе, но въпреки това го иска веднага

Тони Стойчева отговори за паркинга пред „Пълмед” - имала ясна визия за терена и „Пещерско шосе”

„Пълмед” с подписка от 3000 души в подкрепа на паркинга, обяви и преференциални цени за негоОт лечебното заведение ще внесат подписката в Общинския съвет

Въпреки предложението на Пълмед: Пловдивчани за пореден път на протест против паркингаПротестиращите са категорични, че няма да спрат, докато той не стане общински