Григор Димитров трябва да има нещо повече наум в първия си мач на “Ролан Гарос”.

Най-добрият български тенисист в историята започва участието си в откритото на Франция, втори турнир от “Големият шлем” за сезона, срещу Александър Ковачевич. Представящият САЩ състезател е роден в Ню Йорк, но баща му е сърбин, а майката е от Босна и Херцеговина.

По-интересното в случая обаче е, че Ковачевич тренира с Данте Ботини. С този аржентинец Григор Димитров работеше почти две години, преди да се разделят. Нашият тенисист реши да се подготвя отново с Дани Валверду, с когото спечели финалите на АТП в Лондон и стигна до третото място в световната ранглиста в края на 2017 г.

В екипа е и британецът Джейми Делгадо, който също често пътува с Григор по турнири.Ако отстрани Ковачевич, Димитров очаква показалия, че изобщо не е за подценяване, Фабиан Марожан (Унг) или съперник от квалификациите (може и “щастлив губещ”).

В същата част на схемата са Хуберт Хуркач (Пол) и шампионът от Australian Open Яник Синер (Ит).

Най-очакваният мач в първи кръг ще бъде между 14-кратния шампион Рафаел Надал и Александър Зверев (Гер). Така се получи, защото испанецът не е поставен. Двамата бяха съперници на полуфинал в Париж преди 2 години, когато Зверев получи много тежка контузия на глезена.

Другият много здрав сблъсък в първи кръг е между Анди Мъри (Шот) и Стан Вавринка (Швейц).