На 10 март от 18.30ч. пред сградата на ОД МВР Пловдив ще се проведе регионален протест на СФС МВР. В него ще вземат участие служители от всички дирекции на МВР от територията на област Пловдив  -  гранична полиция, национална полиция,  пожарна, жандармерия, БДС и други.

Законопроектът за държавен бюджет на Република България по никакъв начин не отразява конкретните потребности на българските граждани по отношение на тяхната сигурност и безопасност, както и не предвижда мерки, които да гарантират правото на достоен труд и заплащане на служителите в МВР.

От Ноември 2020 година заплащането на труда на служителите в МВР изостава в сектор Сигурност с 15 процента в основните възнаграждения. Галопиращата инфлация води до  намаляване на покупателната способност и до влошаване качеството на живот. В тази връзка от СФС МВР искаме увеличение на основните заплати с 20 процента и се обявяваме против поредната реформа "на парче".

Такава реформа без предварително проведен анализ и обсъждане със синдикалните организации няма да има положителен ефект както върху служителите в МВР, така и върху гражданите на страната.

Снимка: Илюстративна