Екип от военни прокурори и следователи, съвместно със служба „Военна полиция“, започва разследване за установяване причините и обстоятелствата за тежкия инцидент в авио база "Граф Игнатиево". 

Припомняме, че учебен боен самолет катастрофира, като най-вероятно и двамата пилоти са загинали. 

Тежък инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево", разби се учебен самолетМинистърът на отбраната Атанас Запрянов е отменил утрешното авиошоу

За образуваното досъдебно производство е информиран и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

"Предстои извършването на оглед на местопроизшествието, установяване и разпит на свидетели, както и на всички длъжностни лица, съпричастни към планирането, осъществяването на тренировъчния полет, поддръжката на летателната и наземната техника.

Ще бъде иззета цялата документация, относима към случая. Предстои назначаването и на множество експертизи", съобщават от прокуратурата.

Междувременно министърът на отбраната Атанас Запрянов пристигна в авиобаза „Граф Игнатиево”.

 „За голямо съжаление, не можем да дадем много информация. Група, която разследва инцидента, вече трябва да е на място и да каже какво се е случило. Инцидентът е станал при подготовката на авиошоуто, взети са всички мерки”, каза медийният съветник на министъра на отбраната Евелина Бранимирова.

По-рано днес президентът Румен Радев участва в демонстрационен полет на изтребител F-16 в авиобазата по покана на Военновъздушните сили на САЩ. За утре там беше планирано провеждането на летателен ден по случай 20 години от приемането на България в НАТО и 35 години от приемането на самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили.

Авиационен журналист: Опитни инструктори вероятно са били в разбилия се самолетДва самолета от модела на катастрофиралия в "Граф Игнатиево" са се върнали от ремонт