Областният управител на Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни срещи с ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„Целта на разговорите бе да обсъдим подготовката на изборите и да създадем ясна координация. Освен това коментирахме процеса по избор на зали за двете комисии, в които ще се обработват протоколите от СИК в нощта на изборите“, заяви Ангел Стоев. Той обясни, че на този етап има две зали, които са подходящи – зала „Олимпиада“ и зала „Строител“, но  продължават да се обсъждат и други варианти.

Предстои двете комисии да организират провеждането на обученията на членовете на СИК. Председателите и двете районни избирателни комисии имат опит и в онлайн, и в присъственото обучение, но ще вземат окончателно решение на заседание на РИК в пълен състав, стана ясно по време на разговорите.

Ангел Стоев подчерта, че Областна администрация ще подпомага дейността на комисиите с всичко, което е необходимо. Той информира ръководствата на комисиите, че вече е провел срещи ОДМВР, РДПБДН и РЗИ. „Работим в координация и имаме пълно съдействие и подкрепа от тях по всеки един въпрос, свързван с вашата работата“, заяви още Ангел Стоев.

В срещата със 17 РИК участваха председателят Янко Радунчев, зам.-председателите Иван Кирчев и Енко Найденов и секретарят Ферад Мурад. 16 РИК-Пловдив беше представена от председателя Калоян Сухоруков, зам.-председателите Стоян Мемцов и Васил Петров, както и от секретаря Минка Сърнешка.

Районните комисии започнаха работа от 13 август като 17 РИК е позиционирана в  Областна управа, а 16 РИК в сградата на Общински съвет – Пловдив.

Предстои следващата седмица областният управител да проведе срещи с пълния състав на двете РИК.