Домашно приготвен мед, био зеленчуци и плодове посрещат пловдивчани пред един от най-големите магазини под тепетата. Веригата магазини T MARKET стартира кампанията си “Избери България”, организирайки фермерски пазар .

Той стартира днес и е позициониран на паркинга на магазина на бул. „Шипка“ 6. Пазарът ще се провежда всеки петък от 12:00 до 20:00 ч. и събота от 10:00 до 14:00 ч.

Фермерският пазар има за цел да подкрепи регионалните производители в така трудните за малкия и средния бизнес времена. Инициативата на T MARKET се реализира със съдействието на г-н Костадин Димитров, кмет на район „Тракия”, община Пловдив и на Фермерски пазар “Пендара”.

Веригата магазини T MARKET стартира кампанията си “Избери България”, чиято цел е да подкрепи българските производители по време на кризата, а и след нея. “Наше си е” – това е основното послание на кампанията, а Фермерският пазар е логично нейно продължение.

По щандовете на 85-те магазина на веригата T MARKET в цялата страна, в течение вече на доста години, присъствието на български стоки е доминиращо. 100% българско телешко и 100% свинско месо, голямо разнообразие от свежи родни храни и близо 80% български доставчици на млечни продукти - това е само част от дългогодишната инвестиция на веригата в българския асортимент.

Кампанията на T MARKET “Избери България” и нейната най-нова форма - Фермерският пазар, целят да мотивират потребителите в ежедневното им пазаруване да купуват български продукти и по-специално – тези, произведени в региона им, а също и да бъдат подкрепени по-малките участници в пазара, които нямат финансовата възможност да представят стоката си пред потребителите наравно с големите производители.

На базара пловдивчани ще намерят голямо разнообразие на свежи и специално отглеждани плодове и зеленчуци, пресни млечни и пчелни продукти и богата гама фермерска стока, произведена в региона.