Официално пловдивчани ще плащат със 72 ст. повече за всеки изразходен кубик вода. От 1 декември цената за битови потребители ще бъде 2,95 лв. с ДДС. Досегашната бе 2,23 лв., което означава увеличение с 32%. Информацията е публикивана на сайна на дружеството. 

Промяната идва след като КЕВР одобри новия бизнес план на ВиК-Пловдив, обхващат периода 2022-2026г. В него са залегнали редица дейности, целящи подобрение в качеството на услугите на дружеството.

ВИК холдинга посочи, че една от основните причини за повишението на цените са увеличените през разходи за материали и външни услуги през изминалите две години. Друг фактор е ежегодният ръст на работните заплати на заетите във ВиК оператора с 15%, който е в съответствие със заложения в подписаното споразумение между НБС „Водоснабдител“ – КНСБ, Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и „Български ВиК холдинг“ ЕАД".

Още за бизнес плана на ВиК-Пловдив може да научите оттук:

Новият бизнес план на ВиК-Пловдив вдига цената на водата с 32%Ако той бъде одобрен от КЕВР, пловдивчани ще плащат близо 3 лв. за кубик