Вътрешният министър за рокадите в пловдивската дирекция: Първо ще се срещна с ръководството

Едно от многото дела за търговия с гласове е в Пловдив, Рашков се закани да огласи купувачите, ако прокуратурата не го направи

Пловдив 19.05.2021 13:21 11900 8
Вътрешният министър за рокадите в пловдивската дирекция: Първо ще се срещна с ръководството

„Като служебно правителство ние трябва да осигурим честни избори, защото когато имаме търговия с гласове, това означава , че вотът не е реален”, така министърът на вътрешните работи –Бойко Рашков коментира предстоящите парламентарни избори у нас. Брифингът се проведе пред сградата на ОД МВР – Пловдив, а повод бе акцията на Вътрешна сигурност в Трето РУП под тепетата.

Рашков разкри, че към момента са образувани множество досъдебни производства за продаване и купуване на гласове.

„Има дела за търговия с гласове, те вървя , ще видим докъде ще стигнат . Има дадени по тези дела за партии, които се ръководят от известни лица. Ако прокуратурата не ги обяви, за да можем да извършим превантивна дейност и, ние ще ги огласим” , заяви министъра. Той добави, че едно от делата е в Пловдив, но на този етап не може да се дадат подробности. 

Бойко Рашков коментира и кадровите промени през последните дни. Днес е бил сменен директора на дирекцията на полицията в София ст. комисар Георги Хаджиев.  "Не може един началник да гледа как негови служители пребиват деца под колоните на Министерски съвет и да не вземе мерки. Няма закон, който да позволява на полицаите да пребиват деца. докато аз съм начело на министерството, такива неща няма да се случват.

Вътрешният министър заяви, че рокадите в дирекцията на полицията в Пловдив, са задължителни. Той тепърва ще се среща с ръководството под тепетата.  рашков заяви, че на този етап, не е разговарял с директора ст. комисар Йордан Рогачев, тъй като "не можел да го открие". Днес министърът бе посрещнат от зам. директора Димитър Събчев, а според информация на TrafficNews, директорът се възстановява след операция в болница. 

„Ежедневно работим по кадрови въпроси. Не мисля, че когато се подготвят избори, е редно ръководителите на най- важните служби у нас да си вземат отпуски до месец септември. Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници. Поканата е повторена, а след това ще се вземат съответните мерки. Защото те са се отклонили от служебните си постове, като явно се надяват да не бъдат сменени. Ние не правим чистка. Когато Цветан Цветанов е станал министър , той е повикал всички регионални директори и е освободил почти всички без двама. До момента аз съм освободил двама директори, които са на пенсионна възраст" , коментира Рашков. 

Министърът е създал звено за изборите. "То ще бъде щатно обезпечено и ще бъдат назначени опитни лица от цялата страна и да подпомага моята дейност, главно в подготовката на изборите”, заяви още Рашков.

Припомняме, че повод за извънредната визита на вътрешния министър бе арестите на униформени тази сутрин.

Акция на Вътрешна сигурност към МВР се проведе в Трето районно управление в Пловдив. Извършват се обиски и претърсвания на адреси на униформени служители. В ареста е задържан началникът на Трето районно управление Самуил Хаджиев. Той не е дошъл на работа тази сутрин.

Окръжният прокурор Румен Попов за арестите в Трето РПУ: Разследваме много тежки престъпления

 

 

Изпрати новина