Глоба от 5 хиляди лева отнесе пловдивско заведение  заради липса на удължено работно време. Проверката се е провела през лятото. Инспекторите от пловдивското ФБР са посетили наргиле бар  „Kaya Shisha Place”, в центъра на Пловдив, минути след 1 часа през нощта. Вътре те заварили хора по масите, които консумирали все още от питиетата си.

Последвала проверка, изискан бил и документа за удължено работно време. Такъв обаче не бил предоставен и това наложило съставянето на акт.

След законовия период е било издадено и наказателно постановление. Глобата, вписана сред листите, била 5 хиляди лева, която е най-ниската предвидена в наредбите.

Стопаните на наргиле бара атакували санкцията в Районен съд - Пловдив. Като мотиви за възражението си те посочили, че актът и постановлението са неправилни и незаконосъобразни. По време на проверката, заварените вътре хора, не  били клиенти, а приятели на управителя, изтъкват в мотивите си от заведението. Също така са вписани и претенции относно  точното и пълно описание на твърдяното нарушение. Управата сочи още, че неправилно е съставен актът, от гледна точка на това, кой трябва да бъде глобен.

След запознаване с документацията по делото магистратите оставиха без уважение молбата, определена като неоснователна.

Според съда и актът и наказателното постановление са съставени правомерно по смисъла на закона. Що се отнася до размера на глобата, по наредба подобно нарушение се санкционира от 5 до 50 хиляди лева. Това означава, че наргиле бар  „Kaya Shisha Place” е наказан с най-ниския размер.

Твърдението за гостите на заведението, че са близки на собственика, също не натежа в съда.

В крайна сметка магистратите потвърдиха преди дни наложената санкция от 5 хиляди лева на бара. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.