С близо 10 милиона лева Пловдивският филиал на Технически университет-София ще ремонтира студентското общежитие на бул.“Санкт Петербург“. Днес депутати от ГЕРБ, кметът на Пловдив  Костадин Димитров и представители на местната власт дадоха официален старт на проекта. 

 „Това общежитие е много важно, както и целия Филиал на Технически университет. Пловдив е района с най-голям технически и индустриален потенциал, затова този проект трябваше да получи финансиране, потребностите на бизнеса и индустрията в региона го изискват“ – каза още Красимир Вълчев.

Пловдивският филиал на Технически университет-София спечели проект по програмата на Министерство на образованието и науката за „Саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития“. Висшето учебно заведение ще получи близо 10 милиона лева за обновяване на 15 етажната сграда на бул. “Санкт Петербург“ в Пловдив. Общежитието, някога собственост на Академията за обществени науки и социално управление /АОНСУ/ е построено през 1983 година и от тогава в сградата са извършвани само козметични ремонти.  

След обявяването на старта на проекта, официалните гости се срещнаха със студенти от Технически университет-София, Филиал Пловдив. Представителите на властта се ангажираха да продължат да оказват подкрепа на висшето училище за подобряване на материално-техническата база, както и за изграждане на връзки с бизнеса за по-добра реализация на завършващите студенти.