Стартира дарителска DMS кампания в помощ на 39-годишната Женя Стоенчева от Пловдив, която се нуждае от помощта ни, тъй като спешно трябва да продължи лечението си. Нужни са 41 000 лв. Цялата сума не е събрана, а Женя трябва да отпътува за клиниката в Истанбул, за да се стартира последният етап от лечението, а именно да се направи петата вливка на стволови клетки.

След направен в началото на 2019 година ядрено-магнитен резонанс се установява, че Женя има рядкото заболяване адхезивен арахноидит. Това е най-тежкото неврологично заболяване на гръбначните нерви. Представлява увреждане на една от обвивките на гръбначния мозък, вследствие на което нервите в гръбначния стълб се слепват и подуват, което причинява много силна болка. Заболяването е рядко срещано и малко познато в световен мащаб.

Нейни близки организират и благотворителен онлайн базар. 35 картини са предоставени от „Ателие за рисуване La Rosa - Art & Wine” в гр. София. Картините са с техника акрил върху платно с размер 30х40 см. Всяка картина е с подрамка, а цената се определя от желаещите да дарят. За закупуване на картина е нужно да коментира под фейсбук поста, под съответната картината, която желаят да закупят цена, която предлагат, да публикуват платежно по сметката на Женя и да напишат данни за доставка на лично съобщение.

Нужни са 1706 човека, които да дарят по 10 лв, за да се събере необходимата сума. Дарителски кутии ще бъдат поставени по време на провеждащия се в Стара Загора Beerфест. Събитието ще бъде от 2 до 5 септември в парк "Загорка".

Може да се включите в дарителската кампания, чрез:

Превод по Дарителска сметка: Обединена Българска Банка
Титуляр: Женя Ангелова Стоенчева
ZHENYA ANGELOVA STOENCHEVA
Населено място: гр. Пловдив
IBAN: BG64UBBS80021053576440
BIC: UBBS BGSF
Валута: BGN/ Лева

Като се включите в групите в които се провеждат онлайн благотворителни базари в подкрепа на Женя:

1. Благотворителен базар Да помогнем на Женя от Пловдив

https://www.facebook.com/groups/452603332847229

2.Благотворителен базар Да помогнем на Женя

https://www.facebook.com/groups/590633858264104

Като направите дарение чрез PayPal

jeniastoen4eva@abv.bg