Спортният диспансер предлага зелен коридор за имунизация на спортистите. 

Призоваваме спортистите да се имунизират преди началото на активния състезателен сезон и предстоящите им пътувания“, апелира екипът на диспансера  в Пловдив.

„Към този момент интересът на спортисти, треньори и деятели в спортните клубове към имунизации срещу коронавирус е незадоволителен, въпреки че в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина бе разкрит специален ваксинационен център“, заяви управителят д-р Влатко Глигоров, който отбеляза, че лечебното заведение разполага и с 4-те вида ваксини разрешени у нас, а екипът е в готовност да обслужва желаещите.

За да привлече вниманието на спортните среди към имунизационната кампания той е подготвил и изпраща писма до федерациите и клубовете на територията на Община Пловдив, а също и до ръководството на Спортно училище “Васил Левски”. В тях той отправя призив за ваксинация и разкриване на “зелени коридори за спортисти” в посочени от клубовете времеви интервали.

"През останалото време всички граждани на Пловдив са добре дошли", увери д-р Глигоров. Той напомни, че е необходимо предварително да си запишат час по телефона на регистратурата на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина.

На всички имунизирани се издава сертификат, който е валиден при пътуване в чужбина.