Втъзстановяват унищожената зелена площ пред детска градина „Славей“ на ул. „Полковник Сава Муткуров“ в Пловдив. По този начин градските власти се надяват да спрат нарушителите, които паркират пред забавачката и за които от TrafficNews.bg не веднъж сме сигнализирали.  

В момента мястото е безогледно отъпкано от постоянно паркиращи автомобили, но с поставянето на подходящи преградни елементи скоро достъпът им ще бъде затруднен.

Още тази сутрин започна обработката на терена.  Предстои обогатяване с хумусна почва за засаждане на подходяща растителност, която да служи като естествена зелена бариера пред колите. Нови пейки и кошчета за отпадъци ще се поставят отпред. Наесен се предвижда да бъдат засадени нови дървета и храсти.

Междувременно екипи на „Градини и паркове“ ще премахнат паразитна растителност, а пред директорката на ДГ „Славей“ Любка Биволарска директорът Веселин Козарев Козарев обеща да оформят короните на огромните дървета в двора на градината, след като децата излязат във ваканция.

По спешност идната седмица ще бъде отрязано голямо дърво от вида софора, тъй като в основата му се е образувала голяма хралупа, има опасност да падне и да нанесе щети.

Гневни пловдивчани: колите скоро ще влязат в детска градина "Славей"Паркират и на пътеката, която извежда до близкия парк, споделят те