Снежно и студено утро посрещна тази сутрин пловдивчани. Градът е побелял, а термометрите показват 2 градуса. Въпреки снощния снеговалеж, движението в града е нормално, улиците са почистени. Заснежени са само тротоарите и някои от малките улици, но снегът по-скоро се е превърнал в киша.

По данни на НИМХ към 05.00 часа в понеделник най-много сняг е паднал в Хасково - 21 сантиметра. Значителна снежна покривка има и във Враца - 13 см, София - 11 см, Велико Търново - 9 см и Чирпан - 8 см. В планините новият сняг е много повече. Временно е затворен Троянския проход заради традиционните за района снегонавявания. А по пътищата в област Смолян са задължителни веригите.

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършвани по няколко обработки със смеси срещу заледяване. Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града са обработвали със смеси срещу заледяване, извършвали са и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, вътрешно-квартални улици, стръмни участъци и мостови съоръжения, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „Самоковско шосе“. На терен са работили 139 снегопочистващи машини, съобщават от Столична община.