Две момичета изчезват безследно в германската провинция Баден-Вюртемберг на 20 юни тази година. Оттогава не се знаеше нищо за 16-годишната Кресченция и 13-годишната Лучия.

Последно те били забелязани да тръгват в неизвестна посока с майка си от автобусна спирка с велосипеди и провизии. Преди това те посетили бащиния си дом - родителите им са разделени и живеят на различни места. В хода на търсенето полицията проверила десетки къщи в опит да намери момичетата. Разследващите търсели евентуално скривалище - далеч от градове и села.

„Съседи ги бяха видели да тръгвата с бившата ми съпруга", коментира през лятото 55-годишният Матиас.

Сега те са открити живи и здрави, съобщават германските медии.

На път за родния им град Райнхаузен децата и майка им били разпознати и спрени. Установено било, че през последните няколко седмици те са живеели заедно в горски лагер.

„Много съм щастлив, че видях дъщерите си здрави и невредими след тази нервна одисея", коментира бащата на момичетата.

„В момента не приемаме, че майката е извършила криминално престъпление", коментира пред „Билд" главният полицейски инспектор Никлас Швер.

Преди изчезването през юни момичетата били настанени в приемни семейства, след като бащата се свързал с институции и разказал, че бившата му съпруга се срещала с непознат, който нямал постоянен адрес. Човекът бил чудак, който отхвърлял всички държавни институции, както и религиозен фанатик, пише bTV.

Това не е първото изчезване на сестрите от Райнхаузен. През пролетта тази година те не отишли на заниманията в училище си.

А 30 дни по-късно били открити с майка си в хижа край Кайзерщул в Баден-Вюртемберг, на десет километра южно от дома им.

Действията и тогава не се регистрирани като престъпление. Майката все още имала попечителството над децата си.