На меко време, иделно за разходки, ще се радваме днес и утре. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Преди обяд, на много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. 

Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 12° и 17°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, значителни по-високо от средното за ноември. 

В Пловдив живакът ще достигне 16 градуса. Очаква се най-ниската температура в града да е 5 градуса. 

В източните райони ще продължи да духа слаб вятър от североизток. Предимно слънчево ще бъде в планините, там от югозапад ще започне затопляне. В неделя и понеделник вятърът ще е слаб, с източна компонента. 

Малко обаче ни остава да се радваме на меката есен, защото вятър северняк ще докара зимата у нас. В средата на следващата седмица от североизток ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще започнат да се понижават и минималните в много райони ще бъдат отрицателни, а дневните - до няколко градуса над нулата. 

В средата на месеца температурите над Балканите ще бъдат по-ниски от обичайните с от 3 до 6-7 градуса. Застудяването може да докара и сняг.