Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. Облачността над източните райони отново ще се увеличи и привечер на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър в източните райони от север-североизток.  Атмосферното налягане, което е по-високо от средното за месеца, ще остане без съществена промяна.

Между  8° и 13° ще бъдат максималните температури за страната, а минималнате между  2° и 3°.

В София максималната ще бъде около 8°, а минималнта около минус 2°

До 11° се очаква да достигнат максималните температури в Пловдив, като са възможни леки превалявания.

Облачността ще бъде по-често значителна над Черноморието. Привечер на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 8-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Предимно слънчево време ни очаква на планините.

След обяд над масивите от Източна България облачността ще е значителна и привечер на отделни места ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

В неделя над Западна България ще бъде предимно слънчево, над Източна ще има значителна ниска облачност. В понеделник облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и в понеделник преобладаващите максимални температури ще бъдат между 15° и 20°.