На Великден премиерът Кирил Петков обяви, че открива кампания за набиране на средства за Украйна. Във фейсбук профила си, той съобщи, че е превел една своя заплата по специално създадена банкова сметка, и призова всички българи да последват примера му.

Огромна част от обществото настръхна срещу призива на Петков, а социалните мрежи буквално се взривиха от коментари на българи, повечето определящи предложението като абсурдно. 

В анкета на TrafficNews, попитахме пловдивчани какво мислят относно предложението на премиера. На пръсти се броят анкетираните, които одобряват призива на Петков. Повечето запитани са твърдо против да помагат за закупуването на оръжия, с които ще се убиват деца и майки и ще се погубват хиляди животи.

"Ако може някой да отдели помощ, за мен това са народните представители. Другите карат от заплата до заплата, а да не говорим за пенсионерите. Защо правителството не помисли за собствения си народ, а мисли на кого да помогне? На нас кой ни е помогнал?" 

"Не съм съгласен парите да се даряват за оръжие. Ако е за храна или нещо друго бих се съгласил, но за оръжие в никакъв случай"

"Той може да си даде заплатата, но така изпраща оръжия, които се използват за убиване на деца, независимо от коя страна са те. Не съм съгласен с премиера и мисля, че над това трябва да помислят и нашите съграждани", са само част от мненията на анкетираните.

Ето какво мислят пловдивчани за призива на Кирил Петков: