19-годишният Йордан Чалъков е шофирал колата, която пропадна на кръстовище в район "Северен", където текат изкопни работи по Водния проект на Пловдив. Младежът не е от квартала и идвал при приятелката си, която живее там.

"Пътувах си спокойно по ул. "Полковник Дрангов". Завих по улица "Добротич" и изведнъж колата пропадна. Нямаше нито знак за забранено движение, нито, че има ремонт. Нямаше обезопасителни ленти или каквито и да е предупреждения. Пропаднах. Изплаших се много. Очевидци ми помогнаха да изляза", разказа младият мъж през TrafficNews.

На място е извикана полиция, която в момента съставя констативен протокол. Поне видимо младежът се е отървал с рани и охлузвания в областта на краката. Все още обаче не знае дали няма да има по-тежки последствия. Колата му е заклещена в огромната пропаст на пътя и е с огромни щети.

Кола пропадна жестоко на улица в Кършияка, заклещена е в огромен кратерПропаст е зейнала в района на ремонта на Водния цикъл

"Видимо съм добре, но се ударих отдясно в бъбрека. Цялата кола обаче е в дупката, която е дълбока поне 2-3 метра. Щетите по нея са много сериозни - броня, радиатор, фаровe и прочие", разказа още Йордан.

Той е категоричен, че ще си търси правата по съдебен път до край. Междувременно на мястото е пристигнал представител на фирмата-изпълнител "Европейски пътища" АД.

"Ще съдя Общината, ВиК и фирмата-изпълнител", заяви момчето.

Над 20-30 души са се събрали от квартала. Те са категорични, че на строителния обект дори е нямало охрана.

Вижте кадри от тежкия инцидент: