52-годишен мъж се опита да подкупи полицаи със 175 лева, за да не извършат проверка в автомобила му за държане на цигари без бандерол.

Окръжна прокуратура – Пловдив е предала на съд мъжа. На 13 октомври в Пловдив, двамата полицейски служители изпълнявали служебните си задължения като автопатрул по бул. „Васил Априлов“. Те спрели за проверка лек автомобил, марка „Крайслер“, управляван от обвиняемия. Служителите на МВР поискали документите на водача, след което му разпоредили да покаже техническото оборудване на автомобила, което следвало да се намира в багажника. Това видимо притеснило мъжа. Той отворил багажното отделение, но бързо го затворил и заявил, че нямал оборудване.

Полицейските служители видели, че в багажника имало оставен черен чувал. При проверка те констатирали, че в него се съдържали стекове с цигари без акцизен бандерол. С такива били пълни и още три чанти на задната седалка на колата. За да не бъде докладван случая на оперативния дежурен полицай, обвиняемият  казал на служителите на МВР:

„Дайте да почерпя, за да оправим нещата и да ми се размине“, след което извадил от джоба на панталона си няколко банкноти – общо 175 лева, които подхвърлили в багажника на патрулния автомобил. 

Служителите на МВР не взели парите и незабавно уведомили дежурния разследващ полицай. Обвиняемият  бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. В Трето РУ – Пловдив е започнато и бързо производство спрямо него за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив