Малък самолет, изпълняващ полет между два острова в архипелага Коморски острови в Индийския океан, се е разбил в морето с дванадесет пътници и двама пилоти на борда, съобщи АФП.

„Започналата операция по издирване вече е открила отломки от самолета в крайбрежната зона на Джиези, които да потвърждават авиокатастрофата“, се казва в изявление на Министерството на транспорта, предава "Нова".

Правителството уточнява, че всички дванадесет пътници са по произход от Коморските острови, докато двамата членове на екипажа са от танзанийска националност.

"Авиокомпанията „AB Aviation“ с тъга съобщава за изчезването на самолета" между столицата Морони, на остров Гранд Комор, и Фомбони, на остров Мохели, на около 90 км, съобщи авиокомпанията следобед, уточнявайки че самолетът е от типа „Чесна“.

"Този полет, който напусна столицата по обяд, трябваше да кацне около четиридесет минути по-късно. Но той изчезна от радарите на около 2,5 км от летището, на което трябваше да кацне", потвърждават от компанията.

Рибари и най-малко една моторна лодка веднага са се насочили към мястото, където сигналът е бил загубен, съобщават властите.

На всеки от двата острова са създадени кризисни центрове за семействата.