Пловдивската адвокатска колегия ще избере ново ръководство на редовни избори, които ще се проведат през уикенда. За разлика от предишните два избора, интересът както към ръководния , така и към контролните органи е много слаб. Единствен кандидат за председателското място на Адвокатския съвет към колегията е адвокат Георги Баев. 

Отчетно -изборното събрание ще се проведе в аулата на Аграрния университет, а право да гласуват ще имат само тези членове, които са платили членския внос към колегията. 

На предишните избори опоненти бяха Иван Демерджиев и Зоя Тошкова. Изборите бяха спечелени от адвокат Демерджиев, но през 2021 г. той напусна поста, тъй като прие поканата на служебното правителство да стане зам. министър на правосъдието, а във втория служебен кабинет той бе министър на правосъдието. Председателският пост в колегията временно бе зает от адвокат Доротея Будакова. 

41-годишният Георги Баев е съдружник в адвокатско дружество „Демерджиев, Петров и Баев”. Той е завършил математическата гимназия „Акад. Кирил Попов” и ПУ „Паисий Хилендарски”. Започнал е юридическата си кариера като младши юрисконсулт в Областна администрация  Пловдив, бил е член на Районна избирателна комисия. От 2016 г. е член на Контролния съвет на Адвокатска колегия – Пловдив, а от 2019 – секретар на Адвокатския съвет към колегията.