РЗИ проверява сигнал за пловдивски общински съветник, който въпреки че е дал положителен тест за Ковид -19 не е бил карантиниран. Подателят Ана Долева е изпратила писма до Здравната инспекция за случая, както и копие до TrafficNews

В сигнала се твърди, че общинският съветник в понеделник, 17 януари, е посетил е посетил частна болница в Кючук Париж.

"Имал е температура и проблеми с гласа (типичен симптом за Омикрон-варианта). Направеният тест за Ковид-19 е бил положителен. Освен това са установени още – отит и възпаление на пикочните пътища, вероятно усложнения от основната диагноза. Въпреки всичко и поради близки контакти с управата на болницата политикът е заявил, че не желае да се регистрира и да стои под карантина. В тези дни, в които се отбелязват най-големият пик на заразени в България поведението на въпросният съветник  е не просто скандално, а недопустимо. Със своята безотговорност той застрашава живота на първо място на своите деца и семейство, а след това и на десетки други лица. Тъй като става дума за публична личност, то законът трябва да се приложи в най-голямата му строгост.

Считам, че е абсолютно необходимо по случая да бъде назначена пълна проверка, защото е напълно недопустимо и поведението на самата болница, която си позволява да прикрива лица по една или друга причина. Дали това се случва за първи път или е честа практика?!

Надявам се, че този случай няма да бъде прикрит заради общественото му положение , завършва читателят. 

TrafficNews  се свърза с зам. директора на РЗИ д-р Аргир Аргиров, който потвърди, че са получили сигнала и са разпоредили проверка. 

Преди приклюючване на проверката няма да публикуваме името на съветника, тъй като информацията не е потвърдена, а и касае лични данни.