Започна разместването на ресори между зам.-кметовете след оставката на Илия Кирчев. Както TrafficNews писа зам.-кметът Анести Тимчев получи два нови ресора – здравеопазване и екология. Досега те бяха при Кирчев, но наследникът му Величко Родопски ще отговаря само за финансите и стопанските дейности.   Разпределянето на ресорите е станало с вътрешна заповед на кмета Здравко Димитров, заявиха от Община Пловдив.  

Другата очаквана рокада – социалните дейности да отидат при зам.-кмета Георги Титюков все още обаче не е факт. И към днешна дата за социалната политика отговаря Анести Тимчев.

На практика в момента Тимчев е най-овластеният зам.-кмет с четири ресора – европейски политики, социални дейности, а вече и екология и здравеопазване.

Все още не е ясно кога кметът ще разпише социалните дейности към Георги Титюков, като от градската администрация обявиха, че в момента тече анализ.

Оставката на Кирчев спаси и зам.-кмета Анести Тимчев след провала му в социалната политикаГеорги Титюков получава отново социалните дейности, довереника на Зико взима екология и здравеопазване