Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра с 8 гласа „за“ съдия Мария Караджова за административен ръководител на Районен съд – Асеновград. 

Съдия Караджова е завършила право в СУ „Климент Охридски“.  Има близо 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт. От 2001 г. е съдия в Районен съд – Асеновград, от 2015 г. е заместник-председател на същия съд, а от юли тази година до момента, е изпълняващ функциите Председател на Асеновградския районен съд. 

Участвала е в множество семинари за повишаване на квалификацията. Има най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.

Припомняме, че бившият вече председател Иван Шейтанов, подаде предсрочно молба за освобождаване от длъжността си. Мотивите му бяха свързани с риска от предпоставки за възникване на конфликт на интереси между него и съпругата му - съдия  Розалия Шейтанова.

Председателят на съда в Асеновград хвърли оставка след напрежението за нов шеф на Окръжния съд в ПловдивИван Шейтанов поиска да бъде освободен заради участието на съпругата му в конкурса