Агенция "Пътна инфраструктура“ обяви новата поръчка за изграждането на Югоизточния обход на Пловдив, който ще свърже Скобелева майка с пътя Пловдив – Асеновград. Поръчката е за 42 млн. лева, като оферти ще се приемат до 23 март, съобщават от АПИ.

Това се случва, след като преди дни от КЗК прекратиха производството от  Консорциум България 2020 ДЗЗД с водещ партньор „Щрабаг”. Австрийската компания сама оттегли жалбата, която бе пуснала срещу решението на АПИ. 

И новата поръчка също е с индикативната стойност от 42 млн. лева за трасето от 4,8 км, а средствата са предвидени републиканския бюджет. Трасето на обходния път трябва да започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж. п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград.

Новият път с габарит Г20 ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Строителните работи трябваше да приключат в рамките на 18 месеца.

Разчистиха пътя за новата поръчка за югоизточния обход на Пловдив, „Щрабаг” оттегли жалбата сиОт АПИ се очаква да обявят процедурата за новия лъч на Околовръстното до дни