Десетки пловдивчани излязоха на протест заради лошото състояние на Рогошко шосе и неглижиране на проблема от години.  Със знамена и плакати хората се събраха на кръговото на Адата, откъдето започва булевардът, за който протестират.

Пловдивчаните затвориха за движение кръговото, като те го блокираха с автомобилите си, а самите те са намират в него.  Хората искат незабавен ремонт на артерията и поискаха от Община Пловдив да даде конкретна дата за стартиране на дейностите по него.

Те носеха плакати „Парите ни потъват в дупки” и „Не сме на луната”.  Преди протеста Асен Костов от „Спаси Пловдив” заяви, че те нямат политически искания, но са се наслушали на обещания и искат конкретика.

Недоволните се заканиха, че ако не се вземат мерки, следващият протест ще е пред Общината и той няма да бъде толкова мирен.

В началото на годината кметът Здравко Димитров заяви, че се предвижда ремонта на Рогошко шосе с 4 млн. лева. Все още обаче бюджетът не е гласуван заради забавянето с държавната финансова рамка.

Задръстването в следствие на протест затапи кръговото кръстовище на Панаира във всички посоки. Колоната от автомобили достига на булевардите „България“ и „Цар Борис III Обединител“.

Очаквайте подробности!