Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикуван от TrafficNews материал за проявена агресия между непълнолетни момичета, заради футболни отбори, при  която е пострадало момиче. Проверката се води за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Агресията от страна на непълнолетно момиче срещу друго момиче е била заснета на видеоклип, който е разпространен в инстаграм, а проверката ще се извърши от служители на 6-то РУ на МВР, Пловдив. Момичетата вече са установени и са започнали разпити с тях. Срокът за приключването й е 20 дни.

След публикация на TrafficNews: Полицията се зае с побоя над непълнолетна заради футболен отборСлужителите са установили участничките и са започнали разпити

Припомняме, че на кадрите ,които медията ни получи се вижда как момичета налагат по брутален начин друга връстница заради пловдивските футболни отбори "Локомотив" и "Ботев".    Двете непълнолетни, които фигурират в кадрите и тормозят момичето, имат и  „оператор”, който е заснел всичко, с което по-късно са се похвалили с пост в инстаграм профил. 

На кадрите, придружени с техно музика, се забелязва, че действието се разиграва в парк, а едно от момичетата налага другото, дърпа го за косата рита го и го размята. Очевидно от написаното на поста- „Ботев ли хаха” , става ясно, че  насилничката е от Локомотив и чрез тази постъпка иска да покаже омразата си към клуба, на който симпатизира пострадалата. 

Видеото може да видите тук:

 

Побой заради футболни отбори в Пловдив! Непълнолетно момиче се похвали с брутален клипНа кадрите се вижда как участничката скубе, удря и рита своя връстница