С  очна ставка ще започне поредното заседание по делото за убийството в Цалапица.  На 9-ти октомври и от 9:00 часа в Окръжен съд Пловдив ключовият свидетел Атанас Гунчев и Бизюрев ще застанат пред съда за въпроси, тъй като бяха констатирани противоречия в предходното заседание, относно посоката на оттегляне на автомобила, шофиран от Борислав.

След това ще продължат разпитите на останалите вещи лица и свидетели по делото. Очаква се да бъдат разпитани свидетели, които не се явиха на дело през август месец . Това са родителите на двамата братя близнаци, а заседанието на 9-ти ще трябва да бъде  изслушан таен свидетел, който ще бъде разпитан по специална процедура.

На 10-ти октомври също ще бъде проведено заседание и вероятно ще бъдат оставени за разпит  съдебните лекари, изготвили тройната съдебномедицинската  експертиза.

Бизюрев е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост.

  В предходното заседание бяха приети няколко технически експертизи - техническа експертиза на мобилен телефон, дактилоскопска експертиза, ДНК експертиза на множество вещи и експертиза на всички видеозаписи по делото. Стана ясно, че последната не е пълна и затова ще бъда изготвено допълнително заключение.

Ключови свидетели като Атанас Гунчев, непълнолетната Яница и Динкови, минаха още на първите две заседания. Двамата близнаци категорично отрекоха да дават показания и да отговарят на въпроси.

Повече от съдебната зала:

Майката на Митко пред съда: Близнаците участват в убийството! Искам да бъдат съдени като Рангел

Рангел Бизюрев направи самопризнания, разкри зловещи подробности от убийството на Митко от Цалапица

Рангел Бизюрев с нова версия за заравянето на трупа на Митко

Свидетел видял как Рангел и близнакът качили "нещо дълго" в багажника

Закриха делото за убийството в Цалапица заради "ябълката на раздора" Яница

Отчетоха противоречия в показания на свидетели по делото „Цалапица”, някои говориха при закрити врати

Трети ден на делото "Цалапица": Амнезия, изтрити чатове и противоречия в разказите на свидетелите

Свидетелка по делото "Цалапица" скрила важни факти от разследването, защото не вярвала на полицията

Ето експертизата по случая „Цалапица", за която прокуратурата си затвори очите