Въвеждат препоръчителен зелен коридор в големите хранителни магазини в Пловдив. Хората над 60 години ще могат да пазаруват от 8 до 10 часа сутринта, като това ще следи от охраната в съответните обекти.

Запазват се и досега приетите мерки, заяви областният управител Дани Каназирева.  Остават затворени нощните клубове, останалите заведения са с ограничено работно време до 23.30 часа. Като навсякъде трябва да бъде намалена музиката. Забранено е и посещението на търговски центрове от непълнолетни без родители.

Дани Каназирева обяви, че са извършвани проверки петък и събота в заведенията в Пловдив, но не са констатирани нередности.

Относно отлагането на публичния й отчет Каназирева отговори:

„Искам да отбележа, че за моя отчет и отмяната му за 11-ти, че  в тази ситуация не смятам, че е  време да се отчитам за годината. Аз се отчитам ежедневно пред всеки един гражданин. Не бягам от отговорност и ще се отчета, само да ми остане поне един час свободно време“, заяви тя.

Областният управител категорично заяви, че мерките в Пловдив не са закъснели.

„Не мятам, че сме закъснели с мерките. Организацията в Пловдив е изключително добра на фона на всички останали области. Взимат се навременни и бързи действия за да се реагира на време. Денонощно съм на линия, включително и за Спешна помощ. Трябва да спазваме останалите мерки, да носим маски и да спазваме дистанция“, каза Каназирева.