Няколко решения във връзка с бюджета на Пловдив взеха общинските съветници днес. Първото бе във връзка с подпомагането на ресторантьорския бизнес след срещата на кмета с представители от бранша.  С пълно мнозинство бе прието три месеца собствениците на търговски обекти за хранене да не  плащат такса за разположените маси в откритите площи - от 1 ноември до 31 януари 2021 година. Освобождаването ще става служебно от страна на общинския орган, издал разрешението за ползване.

По предложение на общинските съветници кметът прие и няколко трансфера към районните кметове. Район „Източен” взе 20 000 лева за  благоустрояване на кв. "Каменица 1" и проектирането на на парк "Каменица". Район "Северен" ще използва  35 000 лв. за спешен ремонт на покрива на кметството.  Район "Централен" ще получи  25 000 лв. за технически проект на ул. "Цар Иван Шишман" и още 21 000 лева технически проект за 2 нови яслени групи във "Вълшебно детство".

След полемика между общинските съветници и администрацията бяха гласувани допълнителни 217 000 лева за новата детска градина на ул. „Богомил”. Макар парите да са от европейски програми,  е имало пропуск в поръчката, като не са били предвидени 10% непредвидени разходи. Фирмата изпълнител и проектната са изброили дейностите, за които трябват средствата.