Започва празничната литургия за 24 май в храма „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив. На служението присъстват зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, новият областен управител Ангел Стоев, зам.-кметовете Пламен Панов, Стефан Стоянов, Йордан Ставрев, районни кметове, както и шефът на РУО Иванка Киркова. За съжаление в храма няма много граждани.

Литургията ще отслужи епископ Арсений.

Ето и как ще продължи празничната програма за 24 май в Пловдив:

В 10.00 ч. вратите на храма се отварят и официалните лица ще се отправят към площад „11 май“ пред ХГ „Св. св. Кирил и Методий“,  където ще се състои церемония по поднасяне на венци и цветя. Преди това празнични слова ще произнесат Кметът Здравко Димитров и Началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Празничен молебен.

Точно в 10.30 ч. е началото на шествието, което ще премине по ул. „Хан Кубрат“, ул. „Райко Даскалов“, подлеза на Аптека „Марица“, ул. „Райко Даскалов“, площад „Римски стадион“, ул. „Княз Александър І“. То ще бъде водено от Мажоретен състав при СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Духов оркестър Пловдив, с диригент Николай Гешев.

Краят на шествието и кулминация на празничната програма преди обяд е на стълбите на „Каменица“. Там  около 11.00 часа, след като шествието пристигне, започва празничен концерт. Над 150 деца и ученици от хоровите формации и състави в ЦПЛР - Общински детски комплекс – Пловдив ще отправят своя поздрав към пловдивската общественост. Ще чуем изпълненията на Хор “Детска китка”, с диригент проф. Златина Делирадева,  Хор на Пловдивските момчета и младежи “Стефка Благоева”, с диригенти Милка Толедова и Борислава Благоева, Естрадно студио “Прима”, с ръководител Теодора Сталева, Формация за автентичен фолклор “Куклици”, с ръководител Виолета Щерева и Вокална група “Бамбини”, с ръководител Снежана Донева.

Очаквайте репортаж от празника в Пловдив!