Пореден успех за спорта в община „Марица“. Две момичета от футболния клуб на с. Скутаре „Траките 2007“ са поканени да се включат в националния отбор по футбол за девойки.

Йорданка Параскова /12/ от с. Скутаре и Никол Стоилова /13/ от с. Рогош тренират по три пъти седмично, в продължение на година и половина, като Йорданка е опорен халф, а Никол е централен или десен защитник. Те са получили покани за националния тим, след което са участвали заедно с него в двудневен лагер-сбор в Пловдив. На финала се е състояла контролна среща с момчетата на ФК „Ботев“ U12, на която двете девойки са се представили отлично.

„Това е заслужено признание за високото ниво на спортните школи, чието развитие община „Марица“ подкрепя с всички усилия и средства. Спортът възпитава, прави децата ни по-здрави и е един от начините те да се научат на труд, упоритост, дисциплина и да се стремят към все по-високи постижения не само на терена, но и в живота“, посочи кметът на община „Марица“ Димитър Иванов. Той пожела на двете момичета успехи и да представят достойно България и община „Марица“ във всички състезания.