"На този етап няма никакви доказателства за инцидент, в който ученик е влязъл с пистолет в училище "Черноризец Храбър" в район "Тракия", коментираха от пловдивската полиция пред TrafficNews. След публикация в пловдивски регионален сайт, полицията и РУО-Пловдив са започнали проверка, но не са открили никакви достоверни факти, върху които да почива въпросната публикация,  която съобщава за дете, извадило пистолет в училище и го е размятало пред своите съученици през междучасието. Освен всичко останало, в публикацията се твърди, че въпросното момче е син на служител от V районно. Разпитани са ученици и учители от училището, но няма никакви свидетели на подобен инцидент. 

След въпросният материал от Регионалното управление на образованието – Пловдив са предприели проверка, заяви пред репортер TrafficNews директорът на институцията Иванка Киркова. Тя заяви, че в РУО-Пловдив няма получен доклад за подобен инцидент в СУ "Черноризец Храбър" от директора на училището.

Стана ясно и, че директорката Елена Кисьова е в болнични от вчера и е делегирала правомощия на зам.-директорите. Началникът на РУО е възложила незабавна проверка.

„Веднага се самосезирахме по публикацията и с моя заповед съм назначила проверка, която вече се осъществява. Директорът не ни е информирал за подобни инциденти, а съгласно заповедта на министъра на образованието трябва да докладва до един час. Ако изобщо е имало такъв инцидент. Предвид притеснението на родителите и сигурността на учениците възложих на колегите да бъде извършена проверка на фактите и обстоятелствата. Пето районно също проверяват на място. Предстои да е видим какви действия ще бъдат предприети”, заяви тя.

По информация на TrafficNews такъв случай няма и изложената информация не отговаря на истината.

Вчера в училището е имало друг инцидент, в който обаче няма намесено оръжие. 

След по-яростен спор между двама ученици на място са били извикани родителите на децата. След скандала, родителите и децата са си тръгнали, като малко по-късно единият баща се връща, влиза в стаята на зам.-директора и започва да отправя закани за убийство към учителите.

Те от тяхна страна подават сигнал за неприемливото поведение на родителя, като веднага на място е пристигнал екип на Пето районно, които са задържали мъжа. 

TrafficNews продължава да следи случая. Очаквайте подробности!