Сериозен инцидент в старата сграда на Пловдивския университет е станал днес сутринта, сигнализира притеснена майка до TrafficNews. Дъщеря й, която е студентка задочно обучение по българска филология, е карала лекция в 7-ма семинарна зала на третия етаж на учебното заведение, когато изведнъж се чул силен шум и част от окачения таван пропаднала с „мазилки и парчета тухли“. Първоначално студентите дори помислили, че става въпрос за земетресение.

За щастие, при инцидента е нямало пострадали, но всички били изключително притеснени. Преподавателката веднага извикала майстор, който казал, че всъщност това не е първият такъв инцидент -  „за мен това е още по-стряскащо“, коментира майката.

Студентите се преместили в друга зала, докато мястото бъде обезопасено, а след по-малко от два часа отново се върнали в своята стая.

„Дали това може да се оправи за по-малко от два часа, можете сами да разберете, разглеждайки снимките, които Ви изпращам. Пак подчертавам, че това ставало за втори път!“, допълва притеснена жената.

Припомняме, че в края на август имаше подобен инцидент в Нов български университет в София, където таванът изцяло се срути, а един човек беше тежко ранен. Трагедията стана в странична аула, където подготвяли да правят ремонт на покрива и точно са влизали да внасят инструменти в сградата.

Трябва ли да се стигне до фатален инцидент, за да бъдат взети мерки и да започнат постоянни проверки на покривните конструкции? Сградата на Ректората на Пловдивския университет е стара и не е изключено да има нужда от ремонтни дейности.

Мъжът, затиснат от срутената стена в НБУ, е с опасност за животаИма съмнение за нараняване на вътрешните органи

След инцидента в НБУ започват проверки на всички покривни конструкции на училища, градини, университети и болнициСтолична община състави констативен протокол

Тежко остава състоянието на работника, пострадал при срутването на аулата на НБУ

Мъжът, пострадал при срутването в НБУ, вече диша самостоятелноОказва се, че соларни панели не са били закрепени достатъчно добре