Пловдив стана домакин на уникално събитие, което се провежда за първи път в Европа – представяне на коктейли с английски чай. Събитието се проведе в ресторант Il Monte в хотел DoubleTree by Hilton Plovdiv Center и привлече десетки любители на напитките.

Основната цел на събитието бе да покаже как традиционният английски чай може да бъде интерпретиран по съвременен и оригинален начин чрез комбинации с различни алкохоли и вкусови акценти. Уникалните напитки бяха дело на Петър Божинов – победител от Barmaster 2019 и 2022, а коктейлите с чай на английската фирма Hope and Glory буквално грабнаха гостите на събитието

За музикалното настроение пък се погрижиха дуо Орфеа, които омагьосаха всички с изпълнения на арфа и флейта.

Екипът от професионалисти в DoubleTree by Hilton Plovdiv Center изразиха своите огромни благодарности към партньорите им от Hope and Glory за невероятната вечер.

„Беше истинско удоволствие да сме част от това изживяване, а още по-горди сме, че Hope and Glory, чието седалище е в Лондон, избра именно нашия хотел за първото си събитие в Европа!”, заяви екипът на събитието.

Гостите имаха възможността да се запознаят с тайните на смесването на чайове с различни алкохолни напитки, а всяка рецепта бе поднесена със стил. Благодарение на събитието, Пловдив за пореден път утвърди позицията си като иновативен център за събития, които да вдъхновяват както гастрономите, така и любителите на хубавите напитки.

Галерия: