Строителната фирма ПИМК започна да изнася техниката си от стадион „Христо Ботев”.

Както TrafficNews писа, собственикът на компанията Илиян Филипов заяви, че ще преустанови дейностите си по строителството на Колежа, ако не получи днес възлагателно писмо за дейностите от 5.3 млн. лева. На обекта бе и самият Филипов, който каза, че е провел двучасов разговор с представителите на градските власти, които са му заявили, че няма как днес да извадят възлагателно писмо.

Поради това той преустановява дейностите и изкарва техниката, като ще се върне на обекта едва когато получи документа от Община Пловдив.

По думите на Филипов нито в решението на Общинския съвет, нито в договора между ПИМК и общината, няма пречка да се изкара въпросното писмо.

Той добави още, че не може да извършва повече дейности без него, тъй като е изчерпал ресурса, отпуснат до този момент и това би било нарушение на закона.

Филипов: Без писмо днес спирам дейностите по Колежа! Зико: Ще го получи след два дниСобственикът на ПИМК е категоричен, че довечера ще извади техниката и строителите от стадиона

По-рано кметът Здравко Димитров каза, че документът може да бъде изваден на 2-ри март, когато се събере и комисията, гласувана от местния парламент, но било невъзможно това да се случи днес .

Събитията от деня пък поставят под въпрос довършването на стадиона до средата на април, каквото желание имаха феновете, изпълнителя и ръководството на клуба.