Огромните кратери, които излязоха на Рогошко шосе, ще бъдат закърпени, съобщи кметът Костадин Димитров. Той заяви, че е получил сигнали за лошата настилка, която спря да се подържа заради очаквания ремонт на шосето.

„Обсъдихме със зам.-кмета Тошо Пашов темата за Рогошко шосе. Има проблемни участъци с дупки, като ще положим усилия да решим проблема. Ще видим дали ще са през район „Северен” или комбинация от договори”, каза кметът. Той допълни, че до края на годината отсечката на шосето към „Дунапак Родина” ще бъде завършена, като вече може да се концентрират по основната пътна артерия.

По думите на кмета строителните  дейности по самото шосе, ще започнат, когато приключи първия етап на Голямоконарско шосе. Там фирмата се очаква също да е готова до Нова година.

И по двата обекта работят „ИСА – 2000”. Докато за Голямоконарско шосе има осигурено финансиране от държавата, то реконструкцията на Рогошко е през местните приходи. За тази година бяха заложени 3,5 млн. лева, но предвид слабата събираемост в хазната, средствата може да бъдат намалени.

Рогошко шосе е един от обектите, за които Община Пловдив иска 156 млн. лева от държавата. Цялата му реконструкция е близо 15 млн. лева.

Кратерите по Рогошко шосе още по-дълбоки, строителите искат да затворят изцяло пътяОтсечката към „Дунпак” е готова, спор между фирма и Община за ремонта на шосето