От утре, 24 октомври, четвъртък, отваря врати Автомузей „Марково“!

Парк и СПА Хотел „Марково“ вече може да се похвали с нова атракция – Музей за класически и ретро автомобили, позициониран в непосредствена близост до хотела.

Автомузей „Марково“ е дълго подготвян проект,  резултат от голямата страст към класическите и ретро автомобили и мотоциклети. В музея са изложени не само знакови и редки модели, но и автомобили, които са участвали в холивудски продукции или са били собственост на исторически личности.

Автомузей „Марково“ е разположен на над 2500 кв.м. площ, в специално проектирана и построена за тази цел сграда, която респектира с размера си още от пръв поглед.

Сградата е проектирана от архитект Димитър Балджиев и Проектантско бюро "Тектоника-Б" - утвърдена архитектурна фирма с богата история. Интериорът е дело на една от най-продуктивните компании за интериорен дизайн в България – Fine Design.

 

 

Работното време на Автомузей „Марково“ е всеки ден от 10 до 21:00 ч., като до края на месец ноември, входът е на промоционална цена! 

 

Напълно реставрирани ретро автомобили – като пътуване във времето

За вълнуващото преживяване на любопитните посетители на Aвтомузей „Марково“ ще бъдат изложени над 50 ретро автомобила, много мотоциклети и велосипеди произведени през XIX и ХХ век. Това е своеобразно и интересно пътуване през историята на световното и българското автомобилостроене.

Всички експонати са реставрирани до последния детайл и не само изглеждат като нови, но и са напълно функциониращи и в движение! До всеки от тях е поставена табела с допълнителна информация, а уредникът на музея може да разкаже интересни подробности на по-любопитните, така че да се потопят изцяло в историите на тези невероятни автомобили.

Къде се намира Автомузей „Марково“?

Музеят е разположен само на няколко километра южно от Пловдив, в непосредствена близост до Парк и СПА Хотел „Марково“ – точно преди село Марково.

Автомузеят е подходящ за цялото семейство, от всички възрасти, като може да комбинирате разходката до него и с останалите активности на Парк и СПА Хотел Марково – например детския център и ресторанта за вкусен обяд.

Работното време на Автомузей „Марково“ е всеки ден от 10 до 21:00 ч., като до края на месец ноември, входът е на промоционална цена! 

Телефон за връзка: 0890 156 733