Заведение на Гребната база, което чинно плаща всеки месец наеми на Община Пловдив и всички свои задължения, остана без вода. Причината – зам.-директор ОП „Жилфонд” ги „хванал” в кражба на вода и врътнал кранчето.

Собственикът на  заведение „Ноа” Таня Чанкова се свърза с TrafficNews, за да разкаже абсурдната ситуация, в която е попаднала.   От няколко месеца „редовен” техен клиент е бил зам.-директора Емил Найденов. Последният отговаря за спортната инфраструктура, която е зачислена към общинското предприятие.

По разказ на собственика на заведението желанието на Найденов е било постоянно да консумира при тях, без да заплаща своите сметки.

„Според неговите думи той е директорът там, от когото зависи всичко,както и функционирането на заведението,на което „Ем Ти Партнерс” е наемател”, каза Чанкова. Тя допълни, че той настоявал освен безплатно, да му се сервира и в кабинета неведнъж от служителите на заведението.

„След като му беше отказана безплатна консумация в обекта и сервиране в административната сграда ,започнаха проблемите с него, чийто връх достигнаха тази сутрин, когато бе спряно водоподаването към обекта ни”, разказа Таня Чанкова.

Водомерът на заведението е в съседен склад, до който те нямат достъп. Той е отреден за стопанисване на друга дирекция „Спорт и младежки дейности”. Всеки месец служителите на „Жилфонд” информират дирекцията, че замерват водомерите на обектите и им се осигурява достъп.

На 26 август по обяд един от управителите на заведението видял служители от ОП „Жилфонд”, които влизат във въпросния склад и стоят около 20 минути .  На 28 август има второ посещение от служители на общинското предприятие, като тяхното  присъствие в склада винаги е било съпроводено с момента липса на вода.  Така до тази сутрин, когато точно в 9:00 часа отишли няколко служители на ОП „Жилфонд”, заедно със зам.-директора Емил Найденов.

„Те ни информираха, че са констатирали липса на поставения от тях водомер и ни обвиниха,че ние сме го премахнали,което е абсолютна клевета. След това ни бе преустановено водоподаването на питейна вода ,което възпрепятства нормалното функциониране на търговския обект , в следствие на което дружеството ни търпи финансови загуби. В момента обектът е затворен, въпреки че имаме резервации.   На въпроса каква е причината за спирането на водата, те ни набедиха,че водомерът е премахнат умишлено от нас. Такъв тип обвинение е абсолютно недопустимо и то от общински служители,при положение,че ние нямаме достъп до въпросното помещение .Дружеството ни е изряден платец по всички пера – ток, вода,наем,тротоарно право, всяка една фактура е платена от нас без забавяне. На отчетите всеки месец никога не са ни давала количеството изразходено потребление на вода и ток, но без никакви претенции от наша страна, ние си го заплащаме”, каза още управителят на фирмата, която държи заведението.  

От снимките,  които са успели да направят, докато се разправят със служителите на „Жилфонд, се вижда, че водомерът е премахнат, като е направен някакъв странен байпас, с който да се „докаже”, че от заведението крадат вода.  Вероятно той е бил монтиран при посещенията на служителите на ОП-то преди 30 август.

Междувременно наш репортер се свърза с дирекция „Спорт и младежки” дейности”. Оттам потвърдиха, че складът се стопанисва от тях, като се използва за различни състезания. Всяко влизане на външни лица, включително и служители на „Жилфонд”, се осъществява след разрешение от дирекцията. Във въпросните дни подобни искания не са правени към тях.

„Това за мен е не по-просто видимо надхвърляне на служебните правомощия на Емил Найденов. Той използва „Жилфонд” като бухалка, за да тормози бизнеса и то за лични облаги”, заяви още собственичката на обекта Таня Чанкова. Тя е изпратила сигнал до кмета Костадин Димитров и зам.-кметът Тошо Пашов относно казуса.

Наш репортер се свърза и с директора на ОП „Жилфонд” Александър Държиков, за да му предаде сигнала. Той заяви, че веднага ще разпореди проверка на случая и ще вземе необходимите решения и мерки след приключването й. Държиков каза още, че ще поиска да се пусна водата на обекта, за да не търпи заведението загуби, до приключване на проверката. 

Очаквайте подробности!