Облаци ще покрият слънцето днес в Пловдив. През сутринта ще бъде хладно, като постепенно температурите ще започнат да се покачват. Максималните за деня ще достигнат до 24°. В следобедните часове ще се появи облачност, която ще се задържи до вечерта.

През нощта облачността над страната ще бъде значителна, в западните и централните райони с валежи. На места в Западна България явленията ще бъдат интензивни. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 11° и 16°, в София около 12°.

Облачността ще се задържи значителна с превалявания, на повече места и по-интензивни след обяд и вечерта. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб, в Югоизточна България и на места северно от планините умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 22°. През нощта срещу сряда валежите ще спрат, а облачността ще намалее до ясно време. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за септември. През деня още малко ще се понижи.