На тържествена церемония в Драматичен театър Пловдив, която бе директно излъчвана по БНТ-2, снощи бяха връчени традиционните Награди „Пловдив“. За поредна година, в навечерието на 24 май, община Пловдив удостои с награди творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за произведение, събитие или факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирано през предходната година.

Специализираните комисии, съставени от изтъкнати дейци на културата от Пловдив, предложени от творческите гилдии от града определиха победителите в 12-те раздела: „Художествена литература и хуманитаристика“, „Художествен превод“, „Журналистика в сферата на културата“, „Изобразително изкуство“, „Аудио визуални изкуства и  фотография“, „Танцово изкуство“, „Музика“, „Архитектура и естетизация на градската среда“, „Произведение на изкуството, предназначено за деца“, „Театър“, „Съвременни мултижанрови изкуства“, „Опазване на културното наследство съхраняване на паметта“.

Спектакълът за връчване на наградите „Пловдив“ беше подготвен от творческите екипи на Драматична опера - Пловдив и Драматичен театър - Пловдив. На сцената през цялото време бяха маестро Деян Чобанов и оркестърът на Държавна опера – Пловдив. Гостите бяха посрещнати с изпълненията на Духов оркестър - Пловдив, с диригент Николай Гешев.

На събитието присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, областния управител на област Пловдив инж. Илия Зюмбилев, зам.-кметът по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, зам.-кметът по “Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование” Владимир Темелков, зам.-кметът по “Спорт и младежки дейности” Николай Бухалов, зам.-кметът по „Финанси, общинска икономика и социална политика” Женя Петкова, председателят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов, районни кметове и заместник-кметове и други.

След приключване на официалната част по награждаването, в двора на Драматичен театър Пловдив бе организиран първия „Бал на творците“.